Workshop Intuïtief Schilderen met Encaustic Art

 

Encaustic Art: Het is een techniek waarbij wordt geschilderd met een strijkijzertje en verschillende kleuren bijenwas. Door de was te verwarmen op het strijkboutje en vervolgens aan te brengen op speciaal papier, kun je mooie tekeningen maken. En ontstaan er bijzondere creaties.

Wanneer je gericht bepaalde technieken toepast, is het mogelijk om 'realistische' afbeeldingen te maken, zoals landschapjes. 

 

Een tekening zegt meer dan 1000 woorden


Tijdens deze workshop gaan we eerst een aantal basis technieken leren en vervolgens gaan we intuïtief schilderen.  Je hebt hiervoor geen teken en-of schilders ervaring nodig. Je kunt een bepaald thema of vraag in gedachten houden tijdens het maken van de tekening zo ontstaan er mooie afbeeldingen. Die voor jou zelf een bepaalde betekenis kunnen hebben. Ze laten je misschien zien, hoe je op dat moment in je vel zit. Of welke dingen jou op dat moment in het leven bezig houden. Soms zie je dit niet direct, maar komt het inzicht later. De tekeningen kunnen als "richtingaanwijzer", aanmoediging of bevestiging dienen, waardoor je weer verder kunt in je leven. Bijzonder en verassend wat er telkens weer zichtbaar wordt in een tekening.

 

Je gaat je eigen Encaustic Art tekening maken vanuit je gevoel.

Door middel ven een meditatie gaan we verbinding maken met ons gevoel.

Na de meditatie Kies je eigen kleuren die jou aanspreken of je kiest ze met je ogen dicht en kijkt welke kleuren jou kiezen. En dan ga je vanuit het gevoel een tekening maken.  Alles is goed, het mag ontstaan. Indien nodig begeleid ik je bij het volgen van je gevoel/het loslaten van de controle. En daarna ga je kijken wat de tekening jou allemaal te vertellen heeft. Wat ontdek je op de tekening en welk gevoel krijg je hierbij. Welke antwoorden krijg je? We gaan op een gezellige en ontspannen manier aan de slag. Ben jij ook benieuwd wat een tekening jou te vertellen heeft?

 

De workshop duurt 2 tot 2,5 uur

Met min. 4 personen tot max. 8 personen

Kosten voor de workshop inclusief alle materialen  €45,-.

De workshop wordt gegeven in Neerpelt.  

Wilt u liever zelf met een eigen  groepje of alleen laat het me weten. 

Het is ook leuk met een groepje vriendinnen of met uw kinderen, vrijgezellenfeestje, collega's etc.

 

Mocht u graag op een eigen locatie dit willen dan is dat ook mogelijk vanaf  5 personen en tegen een meerprijs en reiskosten.

Neem hiervoor even contact met me op.